mit hogyan németországban

megpróbálom a tapasztalataimat leírni a német bürokráciával

Friss topikok

  • w0niag: Szia, Nem tudom, hogy esetleg még Németben vagy-e egyáltalán, de szeretném megköszönni amit leir... (2012.08.12. 02:04) Adószám, társadalombiztosítási azonosító...
  • kisgyerek a nagyvilagban: @szendrei1969: Szia, Hát most megfogtál, mivel ez tartománya válogatja, hogy hogyan néz ki a nyom... (2012.01.31. 18:30) Bejelentkezés...

Címkék

Bejelentkezés...

2011.08.20. 16:26 | kisgyerek a nagyvilagban | 2 komment

Ha már van "bérleményünk", akkor már van bérleti szerződésünk...

Ezzel a szerződésen feltüntetett dátum után 7 napon belül be kell jelentkeznünk az illetékes Okmányirodába (Ordnungsamt/Bürgeramt/Meldestelle) mert ha nem tesszük meg, kapunk egy büntit, nem olyan nagyot, de kapunk (összeget nem tudok mondani, mert én amint volt a kezemben szerződés, ment be)

és ha rendesek (már miért ne lennének azok, és szimpatikus vagy nekik), akkor nem kell bemenni a körzeti bevándorlásiba, hanem adnak ilyen igénylő lapot, amit kitöltve visszaviszed, ők elintézik a további teendőt.

jelenleg most itt tartok, mert a tapasztalatok szint ez 7 nap...

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyannemetben.blog.hu/api/trackback/id/tr913167073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szendrei1969 2012.01.31. 18:01:20

Üdvözöllek!
Tudnál nekem segíteni kitöltési útmutatóval?
Anmeldung bei der Meldebehörde formanyomtatványhoz?
Jelenleg egyedül megyek,de a nyártól kijön a családom is.Szerinted ,hogy érdemes kitölteni?Nem szeretnék csalni,ezért kérdezem.
Később a többi családtagot is be tudom jelenteni?
Köszönöm!
Szép estét!
Tamás

kisgyerek a nagyvilagban 2012.01.31. 18:30:15

@szendrei1969: Szia,

Hát most megfogtál, mivel ez tartománya válogatja, hogy hogyan néz ki a nyomtatvány...
de a főbb támpontok vannak... odakint szívesen segítenek, de hogy a család is megy ki, arról még hallgass, míg a próbaidőd le nem jár, mert nehogy egyik napról a másikra megszűnjön a munkahelyed, és csak lesel, mint a lukinyúl. igaz, hogy próbaidő után még van 2 hét, mint felmondási idő, de ha a család is kint van, úgy nem olyan könnyű mozogni.

A meldeformularra visszatérve.... kell a személyid, egy bérleti szerződés. illetve, hogy ha nem akarsz "kirchensteuert" fizetni, akkor mikor a csaj kérdezi, akkor nem vagy vallásos... mivel a bruttó fizud 4-5 % (bruttó 1000€ nál már 40) bánja...persze a nettóból levonva... illetve, hoyg házas vagy, illetve van/vannak gyerekeid... ez azért fontos... mert a cégnél, ahol dolgozol, besorolnak egy adókategóriába, és az adóhatóságnál ezek is landolnak, és ha nem intézkedsz, akkor beraknak SK 1 be, és alapból 40% adót vonnak, ha házas vagy, és van gyerek, akkor SK 4, ami 16 %... szóval nagyon nem mindegy...

szóval nem egy komplex dolog, csak egy kicsit oda kell figyelni.

a Freizügigkeitsschen az meg már egy másik pite
süti beállítások módosítása