mit hogyan németországban

megpróbálom a tapasztalataimat leírni a német bürokráciával

Friss topikok

  • w0niag: Szia, Nem tudom, hogy esetleg még Németben vagy-e egyáltalán, de szeretném megköszönni amit leir... (2012.08.12. 02:04) Adószám, társadalombiztosítási azonosító...
  • kisgyerek a nagyvilagban: @szendrei1969: Szia, Hát most megfogtál, mivel ez tartománya válogatja, hogy hogyan néz ki a nyom... (2012.01.31. 18:30) Bejelentkezés...

Címkék

Bankszámla nyitás...

2011.08.20. 21:29 | kisgyerek a nagyvilagban | Szólj hozzá!

Majdnem elfelejtettem a bankszámla nyitását Németországban.

Érdemes közeli bankot választani, hogy ha be kell menni valami ügyet intézni, ne kelljen 20-30 km et utaznotok, de előnyös az internetbank, emiatt meg később nem kell berohangálni, ha pénz akar az ember utalni valahova.

Van egy rakat bank a környéken, mint mindenhol.

Legsűrűbben a Sparkasse (Erste) van www.sparkasse.de

De én inkább a Hypovereinsbank-ot (UniCredit) ajánlom... www.hypovereinsbank.de

ha van már lakcímed, akkor bemész valamelyikbe és nyitsz egyet, de érdemes egy időpontot kérni, mert úgy kb 20-30 perc alatt meg van... (nekem 1,5 óra volt, mert nyitásra mentem, és nem volt időpontom...)

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyannemetben.blog.hu/api/trackback/id/tr893167600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása